top of page

DE LIVRÄDDA
UNGA DRAMATEN

Directed by: Marall Nasiri
Written by: Talajeh Nasiri

Music & Sounddesign by: Safoura Safavi
Lightdesign: Mira Svanberg

Scenography & Costume: Moa Möller

 

Drama för mellanstadiet om mörker, att kissa på sig, diktatorer och allt annat man är rädd för.  Man måste ha en plan när man börjar på en ny skola, en strategi. Håll inte armarna inåt! Gå som om du inte bryr dig om någonting! Vad som än händer - drick inte massa vatten som blir till kiss, du måste hålla dig långt ifrån toaletterna!

DE LIVRÄDDA

"Mardrömmen är lika surrealistiskt som skrämmande illustrerad i illamåendegrönfärgat ljus där strömbrytarna tänder och släcker sig själva. Allt medan diktatorn tar kulmagad och ansiktslös form och bjuder upp till oönskad dans.

 

Ändå tillåts aldrig det läskiga få överhanden. Den svarta humorn i den allt räddare storasysterns skrämseltyranni går inte den unga publiken förbi och den överträffas bara av värmen i kärleken de båda systrarna emellan. Kimiya Faghih och Nina Rashid fångar syskonskapets alldeles egna makt(o)balans med en ömsint precision där vem som beskyddar vem långt ifrån är självklart." 

DN

Ögats Sång - S.Safavi
00:00 / 00:00

DET JAG BARA VÅGAR DRÖMMA OM
DALATEATERN

Directed by: Sofi Ordem Skoglund
Written by: Camilla Blomqvist

Music & Sounddesign by: Safoura Safavi
Lightdesign: Fuffen Jansson

Scenography & Costume: Maja Döbling
Maskdesign: Cajsa Jackson

 

Föreställningen utspelar sig under de sista dagarna av sexan och det traditionsenliga skoldiscot.

Men vad ska hända nu?

Det är kvällen innan skolavslutningen. Snart går Pinnen, Darya, Kevin och Stig ut sexan och i höst börjar högstadiet, tonåren och resten av livet. I skolan pågår festen med stort F, drömdiscot, det allra sista partyt i sexan. Det är också sista chansen att säga det som aldrig sagts och göra det som aldrig gjorts. Att bekänna sin kärlek, säga ifrån, bara strunta i allt, eller göra sin röst hörd. Alla är där. Alla utom Pinnen. Det jag bara vågar drömma om utspelar sig under de sista dagarna av sexan och det traditionsenliga skoldiskot. Men vad ska hända nu? De kommande tonåren ligger som en okänd dimma framför en och vad vill man egentligen? Vad drömmer jag om? Och hur ska det gå för oss alla? Vågar jag visa vem jag är och vad jag drömmer för mina klasskamrater? Vad är verkligt och vad finns bara i mitt eget huvud? Det jag bara vågar drömma om är en fiktiv berättelse men har skrivits med inspiration av insamlade drömmar från mellanstadiebarn. Berättelsen har en drömsk ton där fantasi och verklighet flyter ihop, befriad från vuxnas perspektiv och tar helt sin utgångspunkt i barnen .

THE DISCO THEME - S.SAFAVI
00:00 / 00:00

Directed by: Chantale Hannouch Rahimi 
Written by: Mohamed El Abed 

Music & Sounddesign by: Safoura Safavi
Scenography & Costume: Erika Sjödin
Maskdesign: Anna Olofson 

Tolvåriga Mohammed går på mellanstadiet och bor med sin mamma och sina tre systrar i en lägenhet. Han är yngst i familjen och ett riktigt charmtroll som älskar att dansa och enligt hans systrar är han ganska bortskämd. En dag faller hans mamma Fadma plötsligt ihop på hallgolvet och dör i en hjärtinfarkt. Mohammed och hans systrar är nu ensamma i ett land utan släktingar och måste själva bearbeta sorgen efter mamman.

I Mohammeds värld är en pjäs om en ung pojke som förlorar sin mamma och skapar en parallell värld för att hantera sorgen och saknaden. I den parallella världen har hans mamma aldrig funnits, där kan han börja om från början och hitta på nya regler för att försöka glömma henne så att det inte gör så ont. 

IMV - DEMO - S.SAFAVI
00:00 / 00:00

EN MIDSOMMARNATTS DRÖM
SCENKONST SÖRMLAND

Directed by: Maria Weisby 
Written by: W.Shakespeare & Lucas Svensson

Music & Sounddesign by: Safoura Safavi
Scenography & Lightdesign: Sven Dahlberg
Costumedesign: Nina Sandström 
Maskdesign: Linda Sandberg

När tillvaron blir för påträngande flyr alla till skogen, denna magiska plats, där allt blir möjligt. Men just den här natten, midsommarnatten, är gränsen mellan den verkliga världen och drömmen flytande och farlig. Där finns opålitliga krafter och i skuggorna och mörkret tar en eskalerande kärleks- och förväxlingsfars vid. Bröllopet blir av, men en märklig känsla dröjer sig kvar från nattens upplevelser och till sist kommer verkligheten i kapp dem alla.

På ett stort gods rustas det till bröllop. Vi befinner oss i mellankrigstid, mörkret skall besegras och landet kokar över av framåtanda och optimism. Världen skall ordnas och kontrolleras, för allas bästa. Botten, godsets gårdskarl står och ser upp mot slottet och känner förändringens vindar mot sin nacke. Allt skall nu bli bra, men något skaver och grälen ekar mellan husen.

FOTO Gustav Ågerstrand
bottom of page