top of page
00:00 / 01:18
Bild team Pojkarna2020.jpg

Adam Gardelin

Safoura Safavi

Staffan Berg

Musikalen Pojkarna baseras på boken med samma namn av Jessica Schiefauer, som 2011 gav författaren Augustpriset i kategorin barn- och ungdomsbok. 

Berättelsen handlar om Kim, som tillsammans med tjejkompisarna Bella och Momo kämpar mot en hård vardag i skolan, där det är killarna som sätter reglerna och styr med både hot och våld. En dag upptäcker vännerna möjligheten att själva bli pojkar, om så bara för några timmar i taget. Vilka val gör dom då, hur förändras deras liv?

 

Musiken är skriven av Safoura Safavi, manus och sångtexter av Adam Gardelin och musikalen är skapad i samarbete med Staffan Berg.

ADAM GARDELIN
Adam har sedan 2004 skrivit, översatt, producerat och regisserat ett stort antal musikaler, pjäser och shower. Bl.a. har Adam regisserat Jesus Christ Superstar i Eric Ericssonhallen, i en genderbenderversion där alla ledande roller spelades av kvinnor. Mellan 2012 och 2017 var han konstnärlig ledare för scenkonstfestivalen Pride@Boulevardteatern. Bland Adams verk som dramatiker återfinns hbtq-barnpjäsen Prinsen & Pojken och ungdomspjäsen TörnRåza, som spelats flitigt av skolor och teatergrupper i hela Sverige. Adam är en musikalkännare av rang, och har utöver sin skådespelarutbildning på Kulturama i Stockholm studerat dramaturgi och regi vid Jakobsbergs och Bergslagens folkhögskola.

SAFOURA SAFAVI
Safoura har en lång meritlista, och har tidigare bl.a. skrivit MENS - The Musical, som spelades på Unga Dramaten. Safoura är en multibegåvning som rör sig mellan olika genrer och stilar. Mycket tack vare sin bakgrund - hon är född i Iran, uppväxt i Jämtland och har studerat i Spanien - har Safoura förmågan att skriva musik som sömlöst väver samman musikstilar och kulturella uttryck i en underbar mix. 2015 tog Safoura examen från Stockholms dramatiska högskola, med en kandidatexamen i ljuddesign och 2021 sin master examen i Master in Performing Arts på samma institut. Safoura driver även gruppen ABJEEZ, som rönt stora framgångar runtom i världen.

STAFFAN BERG
Staffan arbetade som musikalartist fram till 2012, då han började studera till producent på Stockholms dramatiska högskola. Därefter har Staffan arbetat som producent på bl.a Stockholms stadsteater och Östgötateatern. Som produktionsledare på Oscarsteatern 2017-2019 arbetade Staffan med skapandet av succéföreställningen Så som i Himmelen. Staffan brinner för att vi i Sverige ska få fram mer nyskriven musikal. Staffan startade 2004 Teater Quilt, som satt upp allt från tidigare ospelade amerikanska musikaler till klassikerna Macbeth och Misantropen i bejublade musikfyllda versioner, där könsrollerna vänts upp och ner.

28423859_570462456667158_565672520962567

Våren 2019 fick upphovsteamet chans att utveckla musikalen under en tre veckors workshop tillsammans med Mattias Palm, Nils-Petter Ankarblom, Kristina Hagström-Ståhl och musikalstudenter från Högskolan för scen och musik. Den 24 maj 2019 presenterades verket i sin helhet i en scenisk reading på GöteborgsOperans lilla scen. Allt ägde rum inom ramen för Musikalplattform som är ett samarbete mellan Högskolan för scen och musik, Smålands Musik och Teater, Scenkonst Öst samt Wermlands Operan som syftar till att få fram fler nyskrivna svenska musikaler.

SKOLFOTOT
MIN RIKTIGA HUD

Demos

RYKTET GÅR
BRÄNNBOLL
TONYS TANKAR

Workshop av musikalen HSM Maj 2022

Musikarrangemang: Safoura Safavi, Nils-Petter Ankarblom och David Douhan.

Vokalarrangemang: Nils-Petter Ankarblom

Med stöd från Svante Bergströms Teaterstiftelse, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Kulturrådet.

För manus vänligen klicka på "ATR" ikon nedan.

atr.jpg
Kontakt

Tack för ditt meddelande!

  • Facebook
bottom of page